Europ'Raid 2018 vo Makedonska Kamenica

Europ'Raid 2018 vo Makedonska Kamenica09 Aug 15:00 - 10 Aug 06:00 - Makedonska Kamenica
True Sound Of Kamenica Festival

Route

Популарната француска иницијатива Europ’Raid по вторпат ја стави Македонска Каменица на својата мапа. Учесниците на најголемата европска рели авантура и во текот на 2018 година ќе ноќеваат на манастирско-туристичкиот комплекс „Еленец“ во село Цера, Македонска Каменица. На патот низ 20 европски земји, за дваесетина дена, единствената локација за ноќевање на 750 млади Французи во Македонија ќе биде малата рударска општина. Французите кои патуваат низ Европа со возила од марката „Пежо 205“ ќе организираат и солидарна акција, а за годинава се предвидени донации за основното училиште и за локалните спортски клубови во Македонска Каменица.

Past Events

K(urban) FEST PROMO

26 May 20:00 - 23:00 26 May 20:00 - 23:00 - Makedonska Kamenica Makedonska Kamenica
True Sound Of Kamenica Festival True Sound Of Kamenica Festival
На 26-ти мај во Македонска Каменица, во организација на asgard.mk, а како дел од True Sound of Kamenica, ќе се оддржи првиот промотивен настан за музичкиот фестивал (K)URBAN FEST...   More info

True Sound of Kamenica Promo

23 Jun 20:00 - 25 Jun 04:00 23 Jun 20:00 - 25 Jun 04:00 - Makedonska Kamenica Makedonska Kamenica
True Sound Of Kamenica Festival True Sound Of Kamenica Festival
  More info

Kultur Shock - True Sound of Kamenica Festival

23 Jun 22:00 - 24 Jun 04:00 23 Jun 22:00 - 24 Jun 04:00 - Makedonska Kamenica Makedonska Kamenica
True Sound Of Kamenica Festival True Sound Of Kamenica Festival
На 23-ти јуни, од Сиетл (САД) во Македонска Каменица пристигнува култниот џипси панк бенд Kultur Shock. Бендот е првокласна фестивалска атракција која ги има поминато сите...   More info

Zoster - True Sound of Kamenica Festival

11 Aug 20:00 - 12 Aug 04:00 11 Aug 20:00 - 12 Aug 04:00 - Makedonska Kamenica Makedonska Kamenica
True Sound Of Kamenica Festival True Sound Of Kamenica Festival
Три години подоцна и со уште повеќе енергија Zoster се враќаат во Македонска Каменица! Бендот чии live настапи се доведени до перфекција доаѓа на True Sound of Kamenica Festival 4...   More info


© 2018 Siguez