Season 2 Southpark BetaHouse DjBoogieman

24 Sep 22:00 - 25 Sep 01:00 24 Sep 22:00 - 25 Sep 01:00 - Skopje Skopje
Паб Комедија - Pub Komedija Паб Комедија - Pub Komedija
Новата сезона започната. Минатиот викенд уживавме со Southpark. Оваа недела на програмата ги имаме: Петок:Southpark Сабота:Бета Хаус ft. Теа Недела: Sunday Noize w/Boogieman...   More info

Prayer - Our most important work

25 Sep 13:00 - 15:00 25 Sep 13:00 - 15:00 - Skopje Skopje
Центар За Советување И Помош На Жени "лидија - Срце Што Чука" Скопје Центар За Советување И Помош На Жени "лидија - Срце Што Чука" Скопје
Join us on Mondays at 13:00 at our Skopje office as we come before our Father to pray for the unborn, women facing various crises, and for Lydia as we seek to promote love and...   More info

Гешталт Коучинг Едукативна група-FREE Presence workshop-

25 Sep 18:00 - 20:00 25 Sep 18:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Gestalt in Organizations Gestalt in Organizations
Ова е прва работилница од вкупно 4 кои следат. Овие работилници се наменети за сите оние кои сакаат да имаат мал допир и искуство со Гешталт Коучинг програмата која започнува...   More info

Предавање - планинарска опрема

25 Sep 19:00 - 21:00 25 Sep 19:00 - 21:00 - Skopje Skopje
Менада Менада
Планинарското-еколошко друштво Guardians of Nature I Love hiking group Macedonia, организира предавање по темата, планинарска опрема, нејзино користење и одржување. Ќе биде опфа   More info

Zaštita od kamatnog i valutnog rizika u preduzećima

26 Sep 09:00 - 27 Sep 15:00 26 Sep 09:00 - 27 Sep 15:00 - Skopje Skopje
Stopanska Komora na Makedonija Stopanska Komora na Makedonija
Cilj seminara je da učesnike upozna sa tržišnim rizicima i predstavi im strategije i instrumente koje mogu korisno upotrebiti za zaštitu od tih rizika. Za više informacija o...   More info

Промоција на Национален извештај за семејните бизниси

26 Sep 12:00 - 15:00 26 Sep 12:00 - 15:00 - Skopje Skopje
Менада Менада
Национален младински совет на Македонија (НМСМ) и ЦЕФЕ Македонија, со задоволство Ве покануваат да присуствувате на првиот национален настан во рамки на проектот FABUSS, кој ќе се...   More info

Јапонски јазик (презентација на изборните предмети по јапонски)

26 Sep 14:40 - 15:15 26 Sep 14:40 - 15:15 - Skopje Skopje
Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје
Филолошкиот факултет Блаже Конески во рамките на студиските програми нуди изборни предмети по јапонски јазик (Јапонски јазик 1, 2, 3 и 4). Доколку сакате да се информирате за...   More info

Трансформирај го стравот

26 Sep 18:00 - 21:00 26 Sep 18:00 - 21:00 - Skopje Skopje
Психолошко катче Психолошко катче
-Што ако ја изгубам работата? -Што ако мојот партнер ме изневерува? -Што ако ми се случи нешто лошо? -Што ако не успеам? -Што ако успеам....? -Дали она куче ќе ме нападне? -Дали...   More info

ЛИГА НА ШАМПИОНИ 26/27.09 - ИНФИНИТИ БАР

26 Sep 20:45 26 Sep 20:45 - Skopje Skopje
Infinity Cocktail Lounge & Sports Bar Infinity Cocktail Lounge & Sports Bar
Второто коло од најквалитетното фудбалско натпреварување гледајте го на 9 Full HD телевизори и голем видео бим со Full HD слика само во Infinity Cocktail Lounge & Sports Bar. Резе   More info

Советување зоуп

27 Sep 09:30 - 15:00 27 Sep 09:30 - 15:00 - Skopje Skopje
Hotel City Park Hotel City Park
Пресек на одредбите од Закон за општа управна постапка за кои е забележана отежната примена и насоки за примена на одредбите кои досега не се применуваат во корелација со   More info

Design & Cocktails • 3D Game Design

27 Sep 17:30 - 19:30 27 Sep 17:30 - 19:30 - Skopje Skopje
MKC Club & Restaurant MKC Club & Restaurant
Коктел дружба 3 3D гејм дизајнери :) Design & Cocktails 3D Game Design е отворен настан наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со новата Академија за 3D Гејм Дизајн...   More info

Q&A on the pre-acceleration program 2.0

27 Sep 18:00 - 19:00 27 Sep 18:00 - 19:00 - Skopje Skopje
Seavus Incubator Seavus Incubator
The event is re-scheduled for 27th of September, 2017 (Wednsday). Join us to learn more on the upcoming pre-accleration program. Seavus Incubator opens the application process...   More info

Будење на женственоста

27 Sep 18:00 27 Sep 18:00 - Skopje Skopje
Armadea Armadea
OTKRIJTE KAKO DA GI OTPUSHTITE STARITE SHABLONI, DA SE VRATITE DOMA VO VASHETO TELO OD SVETLINA I DA ZIVEETE VO CELOST KAKO OTELOTVORENIE NA ZENSKIOT PRINCIP Kako I mnogu...   More info

Светски ден на туризмот / World Tourism Day

27 Sep 19:00 - 23:30 27 Sep 19:00 - 23:30 - Skopje Skopje
UTMS Skopje UTMS Skopje
  More info

Клеопатра - Балетски Спектакл / Cleopatra Ballet

27 Sep 20:00 - 22:30 27 Sep 20:00 - 22:30 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
КЛЕОПАТРА Балетски спектакл 27.09.2017 во 20.00 часот во МОБ Билетите се пуштени во продажба на билетарница на МОБ 02/3118451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн на www.mob.mk и www...   More info

EML 'aCe maFia of 'aCe maFia Records TM

27 Sep 20:00 - 28 Sep 00:00 27 Sep 20:00 - 28 Sep 00:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
EML 'aCe maFia of 'aCe maFia Records TM http:/www.reverbnation.com/emlacemafiaofacemafiarecordstm Tickets: 6...   More info

Izvedeni finansijski instrumenti u bankarskoj praksi

28 Sep 09:00 - 29 Sep 15:00 28 Sep 09:00 - 29 Sep 15:00 - Skopje Skopje
Stopanska Komora na Makedonija Stopanska Komora na Makedonija
Cilj seminara je da učesnike upozna sa različitim vrstama finansijskih derivata, koje mogu banke efikasno upotrebiti za štitenje svojih izloženosti, a isto tako da ih nude i...   More info

Бизнис Академија за Млади 2017/2018

28 Sep 12:00 - 16:00 28 Sep 12:00 - 16:00 - Skopje Skopje
CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија
Франклин Рузвелт рекол Не можеме секогаш да изградиме иднина за нашите млади, но можеме да ги изградиме нашите млади за да ја креираат иднината . Доколку сакате искуство во подго   More info

Медитација "360 степени" - Моханџи Македонија

28 Sep 20:00 - 22:00 28 Sep 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
SINO - СИНО SINO - СИНО
Моханџи Македонија ве поканува на Медитација 360 степени овој четврток од 20:00 часот во Центар СИНО. Медитацијата ја води преку аудио запис духовниот учител Моханџи, а трае час...   More info

Мотивациски Викенд 4

30 Sep 16:00 - 01 Oct 20:00 30 Sep 16:00 - 01 Oct 20:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Она што во март 2014 започна како иницијатива на 6 волонтери на Младите можат, продолжи како концепт наречен Мотивациски викенд! Со гордост го претставуваме четвртиот по ред нас   More info

Јавните услуги: Иднината

30 Sep 19:00 - 21:00 30 Sep 19:00 - 21:00 - Skopje Skopje
Social Innovation Hub Skopje Social Innovation Hub Skopje
Аплицирај на: https:/goo.gl/forms/nLS3bvNGwCOwgC623 Капацитет: 30 учесници Краен рок: 27.09.2017, 12:00, пладне. Првото нешто кое ви паѓа на ум кога ќе се спомене јавен секто   More info

One Love Tour - Skopje

30 Sep 21:00 - 01 Oct 04:00 30 Sep 21:00 - 01 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Skopski Saem Skopski Saem
Ви ја претставуваме One Love турнејата! Скопје ќе биде дел од најголемата Македонско-Бугарска фестивалска турнеја OneLoveTour, настанот ќе се одржи на 30-ти септември во Хала-5...   More info

Crveni Karton и Kaktus во Rock Club Shadows!

30 Sep 23:30 - 01 Oct 04:00 30 Sep 23:30 - 01 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Rock Club Shadows Rock Club Shadows
Crveni Karton доаѓаат во Rock Club Shadows! Одлична музика и незаборавна забава се неизбежни! Локална поддршка: Кактус Старт: 23:30 Влез: 100ден Keep rocking on...   More info

Pre-acceleration program 2.0

01 Oct 10:00 - 14 Oct 13:00 01 Oct 10:00 - 14 Oct 13:00 - Skopje Skopje
Seavus Incubator Seavus Incubator
Seavus Incubator announces the second edition of the pre-acceleration program for IT startups! It is an intense and structured program with goal to provide knowledge and...   More info

Business Run 2017

01 Oct 10:00 - 12:00 01 Oct 10:00 - 12:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
BUSINESS RUN 2017 Team Building Relay 4 x 2KM Тим-билдинг штафета 4 х 2КМ :: Инфо за трката Опис: Штафетна трка во трчање 4 х 2000 метри за компаниски тимови Датум: 1 октомври...   More info

ONE MORE TRY

01 Oct 11:00 - 22:00 01 Oct 11:00 - 22:00 - Skopje Skopje
ONE MORE TRY ONE MORE TRY
ONE MORE TRY skateboarding mayhem All skateboarders welcome! When: Sunday, 01 October 2017 Where: Skopje Program: 11:00 14:00 MNT (Mother Theresa Square https:/goo.gl/maps...   More info

Social Innovators Conference 2017

02 Oct 09:30 - 17:30 02 Oct 09:30 - 17:30 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
In 2016, the 1st Social Innovators Conference was launched in Skopje, inspired by the idea that social innovation can bring positive inspiration and transformation to a community...   More info

Asanas and Meditation Yoga Course for Beginners, in English

02 Oct 17:00 - 18:15 02 Oct 17:00 - 18:15 - Skopje Skopje
108 Yoga House 108 Yoga House
This course will go along with you to teach you the different asanas postures and some simple meditation techniques. The course is divided into three levels, each level includes...   More info

Grai, SatanaKozel и Harkem во Скопје!

03 Oct 20:00 - 04 Oct 01:00 03 Oct 20:00 - 04 Oct 01:00 - Skopje Skopje
Rock Club Shadows Rock Club Shadows
Руските фолк метал групи Грај, Сатанакозел и Анабиоз во Скопје! Со огромно задоволство сакаме да ви претставиме концерт не на еден руски фолк метал бенд. Не ни на два руски фолк...   More info

Sustainable Forestry: Fact or Fiction?

04 Oct 00:00 - 06 Oct 14:00 04 Oct 00:00 - 06 Oct 14:00 - Skopje Skopje
UKiM Faculty of Forestry in Skopje UKiM Faculty of Forestry in Skopje
Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, Faculty of Forestry in Skopje has the pleasure to invite you to participate at the International Scientific Conference Sustainable...   More info

Утрински Таи Чи Чуан и Чи Гонг со Валентина Манева

04 Oct 10:00 - 13 Oct 12:00 04 Oct 10:00 - 13 Oct 12:00 - Skopje Skopje
SINO - СИНО SINO - СИНО
Таи Чи Чуан и Чи Гонг наутро, со Валентина Манева, сертифициран инструктор по Таи Чи. Термини: среда и петок од 09:30 до 11:30 Контакт: Тина Манева, тел. 070 601 361, емаил...   More info

Taste of Portugal

04 Oct 20:00 - 23:30 04 Oct 20:00 - 23:30 - Skopje Skopje
Public Room Public Room
Please find English version below... И оваа есен продолжуваме со гастрономски уживања од најубавите земји низ светот! Октомвриски, ја откриваме Португалија и традиционалните   More info

Nutricon 2017

05 Oct 09:00 - 07 Oct 16:00 05 Oct 09:00 - 07 Oct 16:00 - Skopje Skopje
Консалтинг и тренинг центар КЛУЧ (Consulting & Training Center KEY) Консалтинг и тренинг центар КЛУЧ (Consulting & Training Center KEY)
NUTRICON 2017, will take place in Skopje, Republic of Macedonia from 05 to 07 October 2017. NUTRICON 2017 is dedicated to: Food Quality and Safety, Health and Nutrition (see: http...   More info

Innovation - from Spark to Light

05 Oct 17:30 - 20:30 05 Oct 17:30 - 20:30 - Skopje Skopje
City Hall CENTER City Hall CENTER
What is innovation in today’s fast moving world of technology? To what extent do we really bring innovation in our day-to-day work? Have you ever wondered what the technology...   More info

ТОСКА / TOSCA - Giacomo Puccini

06 Oct 20:00 - 23:00 06 Oct 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џакомо Пучини ТОСКА 06.10.2017 20.00 Диригент: Бисера Чадловска Асс. диригент: Катерина Стојковска Режисер: Огњан Драганов (Бугарија) Асс. режисер: Трајко Јордановски Сценограф...   More info

Обука за Учители по Јога за 200 саати според Јога Alliance®

07 Oct 08:00 - 08 Oct 18:00 07 Oct 08:00 - 08 Oct 18:00 - Skopje Skopje
Inside Yoga Inside Yoga
Inside Yoga започнува со уписи на втора генерација учители по јога според стандардите на Yoga Alliance. Смачено ви е од вашата 9 до 5 работа? Јогата е голем дел од вашето секој   More info

Damon Starter in office course

07 Oct 09:00 - 08 Oct 15:00 07 Oct 09:00 - 08 Oct 15:00 - Skopje Skopje
Веледрогерија & Едукативен центар ОРТО ДЕНТА ЕС Веледрогерија & Едукативен центар ОРТО ДЕНТА ЕС
Почитувани колеги, Времето на конвенционалната терапија изминува...Овозможете им на Вашите пациенти третман без рецидиви, скоро неекстракционен, со биолошки благи сили и сето тоа...   More info

Љубов и партнерски релации

07 Oct 10:00 - 18:00 07 Oct 10:00 - 18:00 - Skopje Skopje
Психолошко катче Психолошко катче
За љубовта и саканата личност правиме многу, го остваруваме невозможното, и спремни сме на големи жртви. Исто така, понекогаш се претвораме во сурови чудовишта или луѓе без своја...   More info

Дводневна работилница по метода на Лујза Хеј

07 Oct 10:00 - 08 Oct 18:00 07 Oct 10:00 - 08 Oct 18:00 - Skopje Skopje
TCC Grand Plaza TCC Grand Plaza
Оваа моќна дводневна програма креирана од Лујза Хеј ќе ви пружи знаење, разбирање, ослободување од старите модели и инспирација да создадете нов живот. Работејќи на сите аспекти о   More info

Кружна трка СКОПЈЕ круг 2017

07 Oct 13:00 - 08 Oct 17:00 07 Oct 13:00 - 08 Oct 17:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Кружна трка Скопје круг 07/08.10.2017 ОРГАНИЗАТОР: АКК Примо...   More info

”Retro Elektro” 25 Години од Техно Музиката во Македонија

07 Oct 21:00 - 08 Oct 04:00 07 Oct 21:00 - 08 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Метрополис арена Метрополис арена
Сабота (07 октомври) Метропoлис Арена во Скопје од 21 часот ќе ги отвори вратите за сите љубители кои сакаат да учествуваат во одбележувањето на 25 годишнината од првата техно...   More info

Жута Минута, Комунална Хигиена и Прв Ред во Rock Club Shadows!

07 Oct 23:00 - 08 Oct 04:00 07 Oct 23:00 - 08 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Rock Club Shadows Rock Club Shadows
Svi dok spavaju, Zuta Minuta vo Shadows buku stvaraju! Повелете на целовечерно мастење! Локална поддршка: Комунална Хигиена и Прв Ред Старт: 23:00 Влез: 100ден Keep rocking on...   More info

JUNO REACTOR, SPIRIT ARCHITECT, DJANTRIX @ Борис Трајковски

07 Oct 23:00 - 08 Oct 06:00 07 Oct 23:00 - 08 Oct 06:00 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
SUN Production веќе традиционално сезоната журки на затворено ја започнува во ноќта кога градот убав не спие!!! И оваа Бела Ноќ Ве каниме на еден навистина специјален настан, зае   More info

Bir Başkadır Balkanlar

08 Oct 23:59 - 17 Oct 23:59 08 Oct 23:59 - 17 Oct 23:59 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
MAKEDONYA KOSOVA SIRBİSTAN BOSNA HERSEK HIRVATİSTAN KARADAĞ ARNAVUTLUK YUNANİSTAN Üsküp(2)-Belgrad(1)-Saraybosna(1)-Tribenje(1) Budva(1)-Ohrid(1)-Selanik(1) 1.Gün 08 Ekim 2017...   More info

IEEEXtreme 11.0

14 Oct 02:00 - 15 Oct 02:00 14 Oct 02:00 - 15 Oct 02:00 - Skopje Skopje
Netcetera Netcetera
IEEExtreme 11.0 е глоблен натпревар каде што тимови составени од IEEE членови (студенти) се натпреваруваат во 24-часовен програмерски хакатон во решавање на проблеми. Надгледуван...   More info

Едукативен семинар пристап до генерација Z и генерација ALPHA

14 Oct 09:00 - 15:00 14 Oct 09:00 - 15:00 - Skopje Skopje
Faculty of Philosophy - Skopje Faculty of Philosophy - Skopje
Почитувани, Здружението за дислексија АЈНШТАЈН во соработка со Здружението Brain Genius Kids ја имаат честа да ве поканат на првиот едукативен семинар пристап до генерација Z и...   More info

Jeet Kune Do Seminar with GM Yordanov

14 Oct 11:00 - 16:00 14 Oct 11:00 - 16:00 - Skopje Skopje
The Strongest - Macedonia The Strongest - Macedonia
Jeet Kune Do Seminar with GM Ljubomir Jordanov -5 hours seminar with Grand Master Yordanov -JKD kickboxing with partner and focus mitts -JKD 5 ways of attack -JKD Kickboxing to...   More info

ATB во Скопје - Арена Борис Трајковски

14 Oct 21:00 - 15 Oct 04:00 14 Oct 21:00 - 15 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
АТВ е едно од највлијателните имиња во светот на денс музиката кое повеќе од 15 години е предводник на светската електронска сцена.Секогаш во врвот на листата на ДЈ МАГ АТВ не...   More info

Град Скопие и каньона на р. Треска и язовир Матка

15 Oct 06:00 - 22:00 15 Oct 06:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Бус Перник Ви кани на еднодневна екскурзия до град Скопие и каньона на р. Треска и язовир Матка. Скопие е столица и най-голям град на Република Македония с население около 506 926...   More info

Sting Skopje Εκδρομή με το dailytrips.gr

15 Oct 11:00 - 23:59 15 Oct 11:00 - 23:59 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
Εκδρομή για την συναυλία του STING Σκόπια 15/10/17 ARENA BORIS TRAJKOVSKI Το dailytrips.gr διοργανώνει εκδρομή μεταφορά με πούλμαν στην συναυλία του Sting που θα πραγματοποιηθεί...   More info

STING во Скопје @15.10.2017

15 Oct 20:00 - 22:30 15 Oct 20:00 - 22:30 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
STING ДОАЃА ВО СКОПЈЕ!!! Драги пријатели, Со големо задоволство Ве информираме дека на Македонија ќе и` се случи најголемиот концерт во нејзината досегашна историја! Во рамките...   More info

Academy for 3D Game Design

16 Oct 17:00 - 20:00 16 Oct 17:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Seavus Education and Development Center Seavus Education and Development Center
New Program! Academy for 3D GAME DESIGN! ____________________________________________________ Academy for 3D Game Design combines technical knowledge and artistic skill to...   More info

Academy for Computer Networks

16 Oct 17:00 - 20:00 16 Oct 17:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Alexandria Alexandria
NETWORK ENGINEER (GENERATION 2017/18) Guaranteed employment for the best student!! ___________________________________________________ This curriculum is focused on theoretical...   More info

Академија за Визуелни Уметности

16 Oct 17:30 - 20:00 16 Oct 17:30 - 20:00 - Skopje Skopje
Seavus Education and Development Center Seavus Education and Development Center
АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ ___________________________________ ПРОГРАМА: СЕМЕСТАР I 240 часа ФИЛОЗОФИЈА Стефан Сидовски Сидо ФОТОГРАФИЈА Дејан Џолев ИЛУСТРАЦИЈА АDOBE...   More info

Giffoni Macedonia 5th edition

18 Oct 09:00 - 23 Oct 21:00 18 Oct 09:00 - 23 Oct 21:00 - Skopje Skopje
МКЦ МКЦ
Пријавете се: -за учесници во меѓународното жири на www.goo.gl/nFJe7x -за волонтери на www.goo.gl...   More info

Балетски триптих на Ицик Галили (Израел) - Премиера

18 Oct 20:00 - 22:00 18 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
18.10.2017 ПРЕМИЕРА 24.10.2017 РЕПРИЗА Балетски триптих на ИЦИК ГАЛИЛИ (Израел) Агонија на срцето Ицик Галили Софата Ицик Галили Лудница ( Песна над песните ) Сташа Зуровац...   More info

Навиваме и мезиме

19 Oct 19:00 19 Oct 19:00 - Skopje Skopje
Restoran Chalgija-Ресторан Чалгија Restoran Chalgija-Ресторан Чалгија
Вардареее Варда   More info

Macedonian Philharmonic Orchestra/Alexei Ogrintchouk

19 Oct 20:00 - 22:00 19 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
J.S. Bach Concerto in D minor, BWV...   More info

Hairy doet Macedonie

20 Oct 20:00 - 22 Oct 02:00 20 Oct 20:00 - 22 Oct 02:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Dat Hairy doorbreekt in het buitenland was natuurlijk een kwestie van tijd. Dat Macedonie het enige land is met goede smaak is dan wel weer raar. Maar goed..Vrijdag 20 oktober...   More info

ISM 13 of November

21 Oct 09:00 - 22 Oct 21:00 21 Oct 09:00 - 22 Oct 21:00 - Skopje Skopje
Sportski centar "Boris Trajkovski" Sportski centar "Boris Trajkovski"
6th Internataional swimming competition 13 of...   More info

Мотивациска Работилница - Разбуди ја љубовта кон себеси

21 Oct 19:00 - 22:00 21 Oct 19:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Ars Lucida - Coaching & Training Ars Lucida - Coaching & Training
Драги мои, На ден 21.10.2017 (сабота) со почеток од 19ч ќе ја одржам мојата следна Вортекс Мотивациска Работилница за самодоверба и љубов кон себеси под наслов ,,Разбуди ја   More info

3rd Regional training for evaluators in Western Balkans

23 Oct 10:00 - 24 Oct 17:00 23 Oct 10:00 - 24 Oct 17:00 - Skopje Skopje
Management Consulting Association “MCA-2000” Management Consulting Association “MCA-2000”
Slovenian Evaluation Society & Croatian Evaluation Network (The Institute of Economics, Zagreb) & Croatian Section of the European Regional Science Association organize the 3rd...   More info

Балетски триптих на Ицик Галили (Израел) 24.10.2017

24 Oct 20:00 - 22:00 24 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
24.10.2017 20.00 ч БAЛЕТСКИ ТРИПТИХ НА ИЦИК ГАЛИЛИ (Израел) Агонија на срцето Ицик Галили Софата Ицик Галили Лудница ( Песна над песните ) Сташа Зуровац (Хрватска) Кореограф...   More info

Maratangon Vol.5 Skopje Tango Marathon 27-29 Oct.

27 Oct 21:00 - 30 Oct 05:00 27 Oct 21:00 - 30 Oct 05:00 - Skopje Skopje
TCC Grand Plaza TCC Grand Plaza
Dear all, Another awsome marathon in Skopje is waiting for you! Our fifth birthday edition will be full of surprises... So, don't wait to take your spot at the party! Please have...   More info

International Dance Competition Skopje Open 2017

28 Oct 09:00 - 22:00 28 Oct 09:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
ANNOUNCE OF COMPETITION International dance competition SKOPJE OPEN 2017 DATE: 28 October 2017 (Saturday) LOCATION: Sport Hall BORIS TRAJKOVSKI (Skopje, Macedonia) TIME: starts...   More info

Курс за апликација на хијалуронски филер

28 Oct 21:00 - 29 Oct 18:00 28 Oct 21:00 - 29 Oct 18:00 - Skopje Skopje
Веледрогерија & Едукативен центар ОРТО ДЕНТА ЕС Веледрогерија & Едукативен центар ОРТО ДЕНТА ЕС
Курс за апликација на Хијалуронски филер Едукацијата започнува со теоретски дел каде што учесниците се запознаваат со современите концепти на примена на полначи (fillers)-хијалу   More info

Battleme (USA) во МКЦ

29 Oct 21:00 - 30 Oct 01:00 29 Oct 21:00 - 30 Oct 01:00 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
BATTLEME претставува: ’CULT PSYCHOTICA’ CULT PSYCHOTICA не е култ. CULT PSYCHOTICA не е танц. CULT PSYCHOTICA не е дрога. CULT PSYCHOTICA не е движење. CULT PSYCHOTICA не е плоча...   More info

Showtime - Event Industry Conference

30 Oct 09:00 - 12:00 30 Oct 09:00 - 12:00 - Skopje Skopje
Showtime - Event Industry Conference Showtime - Event Industry Conference
The second edition of THE ONLY Event Industry Trends conference in Macedonia is HERE! Prominent figures from the event planning world will share their knowledge and expertise...   More info

Macedonia2025 Summit 2017

31 Oct 10:00 - 03 Nov 17:00 31 Oct 10:00 - 03 Nov 17:00 - Skopje Skopje
Skopje Marriott Hotel Skopje Marriott Hotel
A dynamic platform for sharing knowledge on business and the economy, leadership, technology and innovation. The Macedonia2025 Summit enlists some of the greatest minds in...   More info

Get in the Ring Skopje

31 Oct 16:00 - 19:00 31 Oct 16:00 - 19:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
The global startup competition is coming to Skopje! On the 30th of October we challenge startups to enter the boxing Ring and pitch for glory. After an afternoon full of training...   More info

Кавалерија Рустикана - P. Mascagni (Премиера / Premiere)

31 Oct 20:00 - 23:00 31 Oct 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
ПРЕМИЕРА Пјетро Маскањи КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА 31.10.2017 20.00 70 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА ОПЕРА Прв дел : ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ Втор дел: ПРЕМИЕРА КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА Пјетро Маскањи Ди   More info

Blla Blla Blla - Album Promotion Concert

02 Nov 20:00 - 23:00 02 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
Zonja dhe zoterinj Blla Blla Blla jua paralajmeron koncertin promovues të albumit Brum për Medioferr , më 2 nëntor në Shkup. Hap pas hapi do t’jua shpalosim detajet për koncertin...   More info

Seminar with Urban Aldenklint Shihan 7 Dan Aikikai

03 Nov 19:00 - 05 Nov 19:00 03 Nov 19:00 - 05 Nov 19:00 - Skopje Skopje
Tenshinkan Aikido Dojo Tenshinkan Aikido Dojo
This will be a 3 th Seminar in our Dojo with Urban Sensei. He is from Iyasaka Aikido Klubb in Stokholm Sweden and Have 40 years of Aikido experiance. His Teachers was Kishumaru...   More info

Кавалерија Рустикана / Cavalleria Rusticana - Pietro Mascagni

03 Nov 20:00 - 22:00 03 Nov 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Пјетро Маскањи КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА 03.11.2017 20.00 70 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА ОПЕРА Прв дел : ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ Втор дел: КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА Пјетро Маскањи Диригент: Иван...   More info

First Seiki Shiatsu seminar in Skopje with Tzvika Calisar

04 Nov 10:00 - 07 Nov 21:00 04 Nov 10:00 - 07 Nov 21:00 - Skopje Skopje
Inside Yoga Inside Yoga
FIRST SEIKI SHIATSU SEMINAR in Skopje with Tzvika Calisar Working agenda: 4 and 5 November (weekend): 8 hours workshop (10:00 18:00 with 1,5 lunch break) 6 and 7 November: 4...   More info

AJJA + SKAZI @ MKC

04 Nov 21:00 - 05 Nov 05:30 04 Nov 21:00 - 05 Nov 05:30 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
Еден од ретките настани каде во една вечер и на исто место ќе се сретнат две врвни имиња од светот на транс сцената. Ултимативен, единствен и посебен настан кој се случува дефини   More info

Balkan BJJ Open - Macedonia 2017

05 Nov 10:00 - 18:00 05 Nov 10:00 - 18:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
BALKAN BJJ Open Macedonia BJJ 2017 BJJ COMPETITION will held in Skopje organised by The Strongest SHop & MACEDONIAN BJJ FEDERATION ALL BELTS INVITED !!! Master divisons...   More info

YÖU/Spectrum/Reduced To Ashes

05 Nov 20:00 - 06 Nov 00:00 05 Nov 20:00 - 06 Nov 00:00 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
YÖU По концертната промоција на We Sing The Blues... YÖU ce подготвени да ја плукнат повторно својата душа на сцена. Spectrum прогресив/кор метал бенд од Скопје со иновативни...   More info

Face to Face Interviews in Skopje - Armani and Address Dubai

08 Nov 09:00 - 18:00 08 Nov 09:00 - 18:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Many position are open, please apply to office@luxuryjobsinternational...   More info

Awakening to the Illuminated Heart

09 Nov 09:00 - 12 Nov 18:00 09 Nov 09:00 - 12 Nov 18:00 - Skopje Skopje
Armadea Armadea
БУДЕЊЕ во ПРОСВЕТЛЕНОТО СРЦЕ Предавач: Мишел email: michellepacheco8888@gmail.com Уплата до 15ти октомври ($222) 30 за оние кои претходно присуствувале на семинарот. БОНУС...   More info

Дон Кихот / Don Quixote - Ludwig Minkus

09 Nov 20:00 - 22:00 09 Nov 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
09.11.2017 20.00 Лудвиг Минкус ДОН КИХОТ Диригент: Бисера Чадловска Кореограф: Виктор Јаременко (Украина) Асс. кореограф: Тања Вујисиќ Тодоровска Сценограф: Андреј Злобин (Ук   More info

Galoski at TBA

10 Nov 02:00 - 11 Nov 05:00 10 Nov 02:00 - 11 Nov 05:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Follow me on instagram.com...   More info

AMIS 2017 Music Educators Conference

10 Nov 08:00 - 11 Nov 19:00 10 Nov 08:00 - 11 Nov 19:00 - Skopje Skopje
American School of Dubai American School of Dubai
The AMIS Music Educators’ Conference brings together 175 music educators from international schools on five continents. Workshops are offered for teachers of all levels, primary...   More info

Dance Masters 2017

10 Nov 10:00 - 12 Nov 20:00 10 Nov 10:00 - 12 Nov 20:00 - Skopje Skopje
Jane Sandanski Arena Jane Sandanski Arena
The Dance Masters 2017 will take place in the S.C. Jane Sandanski hall in Skopje, Macedonia. You can compete in the following disciplines from IDO dance department of Street...   More info

IDC "Skopje Open" 2017

11 Nov 09:00 - 12 Nov 22:00 11 Nov 09:00 - 12 Nov 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
We invite you to XXI edition of SKOPJE OPEN 2017! Officially biggest professional dance stage in Europe; International licensed adjudicators and famous dance artists; The latest...   More info

Глобален Лидерски Самит Македонија 2017

11 Nov 09:30 - 16:30 11 Nov 09:30 - 16:30 - Skopje Skopje
Hotel Aleksandar Palace Hotel Aleksandar Palace
ПРИДРУЖИ ИМ СЕ НА 300 000 ВОДАЧИ ШИРУМ СВЕТОТ, ВО НАД 700 ГРАДОВИ И 100 ЗЕМЈИ ПРЕКУ ГЛОБАЛНИОТ ЛИДЕРСКИ САМИТ МАКЕДОНИЈА 2017. Без разлика каде водиш и која е твојата сфера на во   More info

Beatrix Dance League No.4

11 Nov 10:00 - 20 Nov 12:00 11 Nov 10:00 - 20 Nov 12:00 - Skopje Skopje
Beatrix Crew Beatrix Crew
HELLO WORLD! We are more than happy to announce the 4th Edition of our project Beatrix Dance League which includes dance intensive workshops and events promoting urban culture...   More info

Zeljko Joksimovic - 11ti Noemvri 2017 Vip Arena Boris Trajkovski

11 Nov 21:00 - 12 Nov 01:00 11 Nov 21:00 - 12 Nov 01:00 - Skopje Skopje
Арена Борис Трајковски Арена Борис Трајковски
Едно од најдобрите балкански музички имиња, единствениот што успеа да ја наполни Националната Арена Филип Втори , пејачот и кантавтор Жељко Јоксимовиќ доаѓа со уште еден во низата...   More info

Chk Chk Chk во МКЦ

13 Nov 22:30 - 14 Nov 01:00 13 Nov 22:30 - 14 Nov 01:00 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
Празнуваме со !!! (ChkChkChk). Одлободување на СКопје, 13.ноември, МКЦ Скопје. Бендот кој ја преоплни улицата пред МКЦ во рамки на Здраво Млади 4, ChkChkChk повторно во Скопје (на...   More info

25 - Macedonia - Rabotnički v Pobeda

16 Nov 17:00 - 20:00 16 Nov 17:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
  More info

Дамата со камелии / The Lady of the Camellias - G. Verdi

17 Nov 20:00 - 23:00 17 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џузепе Верди ДАМАТА СО КАМЕЛИИ Кореограф: Василиј Медведев (Русија) Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Павол Јураш (Словачка) Асс. кореограф: Станислав Фечо (Чешка) Нас   More info

Травијата / La Traviata - Giuseppe Verdi

23 Nov 20:00 - 23:00 23 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џузепе Верди ТРАВИЈАТА Диригент: Бисера Чадловска Асс. диригент: Катерина Стојковска Режисер: Верена Штојбер (Германија) Сценограф и костимограф: Софија Шнајдер (Германија) Ко   More info

Лебедово езеро / Swan Lake - P. I. Tchaikovsky

29 Nov 20:00 - 23:00 29 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
П. И. Чајковски ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО Диригент: Кореограф: Виктор Јаременко (Украина) Главен репетитор и педагог: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска Сценограф: Андреј Злобин (Украина...   More info

Лебедово езеро / Swan Lake - P. I. Tchaikovsky

02 Dec 20:00 - 23:00 02 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
П. И. Чајковски ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО Диригент: Кореограф: Виктор Јаременко (Украина) Главен репетитор и педагог: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска Сценограф: Андреј Злобин (Украина...   More info

SABATON

07 Dec 13:00 07 Dec 13:00 - Skopje Skopje
Taksirat Taksirat
MacedoniaDEC 7, 2015SKOPJE TAKSIRAT...   More info

Набуко / Nabucco - G. Verdi

07 Dec 20:00 - 23:00 07 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џузепе Верди НАБУКО Диригент: Иван Еминовиќ Асс. Диригент : Катерина Стојковска Режисер: Огњан Драганов (Бугарија) Сценограф: Живојин Трајановиќ Костимограф: Тања Медарова-С   More info

Турандот / Turandot - G. Puccini

22 Dec 20:00 - 23:00 22 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џакомо Пучини ТУРАНДОТ Диригент: Бисера Чадловска Асс. Диригент: Катерина Стојковска Режисер Сценограф Костимограф: Џанкарло дел Монако (Италија) Светло дизајн: Волфганг фон...   More info

Клеопатра / Cleopatra - Балетски спектакл / Ballet Spectacle

27 Dec 20:00 - 23:00 27 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Василиј Медведев (Русија) Нерија Голдберг (Литванија) КЛЕОПАТРА Балетски спектакл Бисера Чадловска диригент Василиј Медведев (Русија) кореограф Нерија Голдберг (Литванија...   More info

Магаре и музика 1 (фестивал на Балкан Велики)

29 Dec 20:00 - 30 Dec 01:00 29 Dec 20:00 - 30 Dec 01:00 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
29ти декември 21:00 01:00 билети за 200 ден. во претпродажба во: Младински Културен Центар, MkTickets и Купи Карти За Се. 400 ден. на врата МАГАРЕ И МУЗИКА!!! Фестивал на Балкан...   More info


© 2017 Siguez