Клеопатра - Балетски Спектакл / Cleopatra Ballet

27 Sep 20:00 - 22:30 27 Sep 20:00 - 22:30 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
КЛЕОПАТРА Балетски спектакл 27.09.2017 во 20.00 часот во МОБ Билетите се пуштени во продажба на билетарница на МОБ 02/3118451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн на www.mob.mk и www...   More info

Мотивациски Викенд 4

30 Sep 16:00 - 01 Oct 20:00 30 Sep 16:00 - 01 Oct 20:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Она што во март 2014 започна како иницијатива на 6 волонтери на Младите можат, продолжи како концепт наречен Мотивациски викенд! Со гордост го претставуваме четвртиот по ред нас   More info

ТОСКА / TOSCA - Giacomo Puccini

06 Oct 20:00 - 23:00 06 Oct 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џакомо Пучини ТОСКА 06.10.2017 20.00 Диригент: Бисера Чадловска Асс. диригент: Катерина Стојковска Режисер: Огњан Драганов (Бугарија) Асс. режисер: Трајко Јордановски Сценограф...   More info

Балетски триптих на Ицик Галили (Израел) - Премиера

18 Oct 20:00 - 22:00 18 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
18.10.2017 ПРЕМИЕРА 24.10.2017 РЕПРИЗА Балетски триптих на ИЦИК ГАЛИЛИ (Израел) Агонија на срцето Ицик Галили Софата Ицик Галили Лудница ( Песна над песните ) Сташа Зуровац...   More info

Балетски триптих на Ицик Галили (Израел) 24.10.2017

24 Oct 20:00 - 22:00 24 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
24.10.2017 20.00 ч БAЛЕТСКИ ТРИПТИХ НА ИЦИК ГАЛИЛИ (Израел) Агонија на срцето Ицик Галили Софата Ицик Галили Лудница ( Песна над песните ) Сташа Зуровац (Хрватска) Кореограф...   More info

Кавалерија Рустикана - P. Mascagni (Премиера / Premiere)

31 Oct 20:00 - 23:00 31 Oct 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
ПРЕМИЕРА Пјетро Маскањи КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА 31.10.2017 20.00 70 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА ОПЕРА Прв дел : ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ Втор дел: ПРЕМИЕРА КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА Пјетро Маскањи Ди   More info

Кавалерија Рустикана / Cavalleria Rusticana - Pietro Mascagni

03 Nov 20:00 - 22:00 03 Nov 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Пјетро Маскањи КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА 03.11.2017 20.00 70 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА ОПЕРА Прв дел : ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ Втор дел: КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА Пјетро Маскањи Диригент: Иван...   More info

Дон Кихот / Don Quixote - Ludwig Minkus

09 Nov 20:00 - 22:00 09 Nov 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
09.11.2017 20.00 Лудвиг Минкус ДОН КИХОТ Диригент: Бисера Чадловска Кореограф: Виктор Јаременко (Украина) Асс. кореограф: Тања Вујисиќ Тодоровска Сценограф: Андреј Злобин (Ук   More info

IDC "Skopje Open" 2017

11 Nov 09:00 - 12 Nov 22:00 11 Nov 09:00 - 12 Nov 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
We invite you to XXI edition of SKOPJE OPEN 2017! Officially biggest professional dance stage in Europe; International licensed adjudicators and famous dance artists; The latest...   More info

Дамата со камелии / The Lady of the Camellias - G. Verdi

17 Nov 20:00 - 23:00 17 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џузепе Верди ДАМАТА СО КАМЕЛИИ Кореограф: Василиј Медведев (Русија) Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Павол Јураш (Словачка) Асс. кореограф: Станислав Фечо (Чешка) Нас   More info

Травијата / La Traviata - Giuseppe Verdi

23 Nov 20:00 - 23:00 23 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џузепе Верди ТРАВИЈАТА Диригент: Бисера Чадловска Асс. диригент: Катерина Стојковска Режисер: Верена Штојбер (Германија) Сценограф и костимограф: Софија Шнајдер (Германија) Ко   More info

Лебедово езеро / Swan Lake - P. I. Tchaikovsky

29 Nov 20:00 - 23:00 29 Nov 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
П. И. Чајковски ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО Диригент: Кореограф: Виктор Јаременко (Украина) Главен репетитор и педагог: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска Сценограф: Андреј Злобин (Украина...   More info

Лебедово езеро / Swan Lake - P. I. Tchaikovsky

02 Dec 20:00 - 23:00 02 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
П. И. Чајковски ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО Диригент: Кореограф: Виктор Јаременко (Украина) Главен репетитор и педагог: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска Сценограф: Андреј Злобин (Украина...   More info

Набуко / Nabucco - G. Verdi

07 Dec 20:00 - 23:00 07 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џузепе Верди НАБУКО Диригент: Иван Еминовиќ Асс. Диригент : Катерина Стојковска Режисер: Огњан Драганов (Бугарија) Сценограф: Живојин Трајановиќ Костимограф: Тања Медарова-С   More info

Турандот / Turandot - G. Puccini

22 Dec 20:00 - 23:00 22 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џакомо Пучини ТУРАНДОТ Диригент: Бисера Чадловска Асс. Диригент: Катерина Стојковска Режисер Сценограф Костимограф: Џанкарло дел Монако (Италија) Светло дизајн: Волфганг фон...   More info

Клеопатра / Cleopatra - Балетски спектакл / Ballet Spectacle

27 Dec 20:00 - 23:00 27 Dec 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Василиј Медведев (Русија) Нерија Голдберг (Литванија) КЛЕОПАТРА Балетски спектакл Бисера Чадловска диригент Василиј Медведев (Русија) кореограф Нерија Голдберг (Литванија...   More info


© 2017 Siguez