Konventë Promovuese e kandidatëve për kryetar komunash dhe këshilltar

24 Sep 18:00 24 Sep 18:00 - Tetovë Tetovë
Tetovë, Tetovo, Macedonia Tetovë, Tetovo, Macedonia
Lëvizja BESA Konventë promovuese e kandidatëve për kryetarë të komunave dhe këshilltarë komunalë Për një jetë të re! E diel (24.09.2017) 18.00 Sheshi Iliria...   More info

Промоција на кандидат за Градоначалник и листа на советници

24 Sep 19:00 - 21:00 24 Sep 19:00 - 21:00 - Veles Veles
Сала Бели Мугри Сала Бели Мугри
Промоција на кандидат за Градоначалник и листа на сове   More info

Почеток на нова сезона:: ::Перо Фиш и Пикси С5Е1

24 Sep 20:00 - 25 Sep 01:00 24 Sep 20:00 - 25 Sep 01:00 - Strumitsa Strumitsa
PR Cafe PR Cafe
Уште една сезона, уште една приказна која трае со години на која секој од вас му е позната НЕДЕЛА У ПР. Па затоа веднаш на стартот на сцената ви ги нудиме ВАМ добро познатите и...   More info

Season 2 Southpark BetaHouse DjBoogieman

24 Sep 22:00 - 25 Sep 01:00 24 Sep 22:00 - 25 Sep 01:00 - Skopje Skopje
Паб Комедија - Pub Komedija Паб Комедија - Pub Komedija
Новата сезона започната. Минатиот викенд уживавме со Southpark. Оваа недела на програмата ги имаме: Петок:Southpark Сабота:Бета Хаус ft. Теа Недела: Sunday Noize w/Boogieman...   More info

ОБУКА за стекнување „Лиценца за физичко обезбедување“

25 Sep 09:00 - 29 Sep 15:00 25 Sep 09:00 - 29 Sep 15:00 - Bitola Bitola
Bitola Bitola
Комората на Република Македонија за приватно обезбедување, организира ОСПОСОБУВАЊЕ за ФИЗИЧКО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ за стекнување со ЛИЦЕНЦА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ во градот Битола, во периодот о   More info

Prayer - Our most important work

25 Sep 13:00 - 15:00 25 Sep 13:00 - 15:00 - Skopje Skopje
Центар За Советување И Помош На Жени "лидија - Срце Што Чука" Скопје Центар За Советување И Помош На Жени "лидија - Срце Што Чука" Скопје
Join us on Mondays at 13:00 at our Skopje office as we come before our Father to pray for the unborn, women facing various crises, and for Lydia as we seek to promote love and...   More info

Гешталт Коучинг Едукативна група-FREE Presence workshop-

25 Sep 18:00 - 20:00 25 Sep 18:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Gestalt in Organizations Gestalt in Organizations
Ова е прва работилница од вкупно 4 кои следат. Овие работилници се наменети за сите оние кои сакаат да имаат мал допир и искуство со Гешталт Коучинг програмата која започнува...   More info

Предавање - планинарска опрема

25 Sep 19:00 - 21:00 25 Sep 19:00 - 21:00 - Skopje Skopje
Менада Менада
Планинарското-еколошко друштво Guardians of Nature I Love hiking group Macedonia, организира предавање по темата, планинарска опрема, нејзино користење и одржување. Ќе биде опфа   More info

Zaštita od kamatnog i valutnog rizika u preduzećima

26 Sep 09:00 - 27 Sep 15:00 26 Sep 09:00 - 27 Sep 15:00 - Skopje Skopje
Stopanska Komora na Makedonija Stopanska Komora na Makedonija
Cilj seminara je da učesnike upozna sa tržišnim rizicima i predstavi im strategije i instrumente koje mogu korisno upotrebiti za zaštitu od tih rizika. Za više informacija o...   More info

Промоција на Национален извештај за семејните бизниси

26 Sep 12:00 - 15:00 26 Sep 12:00 - 15:00 - Skopje Skopje
Менада Менада
Национален младински совет на Македонија (НМСМ) и ЦЕФЕ Македонија, со задоволство Ве покануваат да присуствувате на првиот национален настан во рамки на проектот FABUSS, кој ќе се...   More info

Јапонски јазик (презентација на изборните предмети по јапонски)

26 Sep 14:40 - 15:15 26 Sep 14:40 - 15:15 - Skopje Skopje
Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје
Филолошкиот факултет Блаже Конески во рамките на студиските програми нуди изборни предмети по јапонски јазик (Јапонски јазик 1, 2, 3 и 4). Доколку сакате да се информирате за...   More info

Macedonia premiere of Operation Wedding at Manaki Brothers icff

26 Sep 18:00 - 19:30 26 Sep 18:00 - 19:30 - Bitola Bitola
Manaki Brothers International Cinematographers' Film Festival Manaki Brothers International Cinematographers' Film Festival
Manaki Brothers International Cinematographers' Film Festival in a Macedonia premiere of Operation Wedding this September! More info TBA Stay tuned, mark going or interested to...   More info

Трансформирај го стравот

26 Sep 18:00 - 21:00 26 Sep 18:00 - 21:00 - Skopje Skopje
Психолошко катче Психолошко катче
-Што ако ја изгубам работата? -Што ако мојот партнер ме изневерува? -Што ако ми се случи нешто лошо? -Што ако не успеам? -Што ако успеам....? -Дали она куче ќе ме нападне? -Дали...   More info

ЛИГА НА ШАМПИОНИ 26/27.09 - ИНФИНИТИ БАР

26 Sep 20:45 26 Sep 20:45 - Skopje Skopje
Infinity Cocktail Lounge & Sports Bar Infinity Cocktail Lounge & Sports Bar
Второто коло од најквалитетното фудбалско натпреварување гледајте го на 9 Full HD телевизори и голем видео бим со Full HD слика само во Infinity Cocktail Lounge & Sports Bar. Резе   More info

Советување зоуп

27 Sep 09:30 - 15:00 27 Sep 09:30 - 15:00 - Skopje Skopje
Hotel City Park Hotel City Park
Пресек на одредбите од Закон за општа управна постапка за кои е забележана отежната примена и насоки за примена на одредбите кои досега не се применуваат во корелација со   More info

Design & Cocktails • 3D Game Design

27 Sep 17:30 - 19:30 27 Sep 17:30 - 19:30 - Skopje Skopje
MKC Club & Restaurant MKC Club & Restaurant
Коктел дружба 3 3D гејм дизајнери :) Design & Cocktails 3D Game Design е отворен настан наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со новата Академија за 3D Гејм Дизајн...   More info

Работилница „Од Идеа до Проект“

27 Sep 18:00 - 19:30 27 Sep 18:00 - 19:30 - Bitol Bitol
SFERA Macedonia SFERA Macedonia
Сфера Македонија ве поканува на една интересна работилница од нашиот ЕВС волонтер од Хрватска на тема Идеа до Проект. На работилницата ќе се запознаете со методи и техники како...   More info

Q&A on the pre-acceleration program 2.0

27 Sep 18:00 - 19:00 27 Sep 18:00 - 19:00 - Skopje Skopje
Seavus Incubator Seavus Incubator
The event is re-scheduled for 27th of September, 2017 (Wednsday). Join us to learn more on the upcoming pre-accleration program. Seavus Incubator opens the application process...   More info

Будење на женственоста

27 Sep 18:00 27 Sep 18:00 - Skopje Skopje
Armadea Armadea
OTKRIJTE KAKO DA GI OTPUSHTITE STARITE SHABLONI, DA SE VRATITE DOMA VO VASHETO TELO OD SVETLINA I DA ZIVEETE VO CELOST KAKO OTELOTVORENIE NA ZENSKIOT PRINCIP Kako I mnogu...   More info

Светски ден на туризмот / World Tourism Day

27 Sep 19:00 - 23:30 27 Sep 19:00 - 23:30 - Skopje Skopje
UTMS Skopje UTMS Skopje
  More info

Клеопатра - Балетски Спектакл / Cleopatra Ballet

27 Sep 20:00 - 22:30 27 Sep 20:00 - 22:30 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
КЛЕОПАТРА Балетски спектакл 27.09.2017 во 20.00 часот во МОБ Билетите се пуштени во продажба на билетарница на МОБ 02/3118451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн на www.mob.mk и www...   More info

EML 'aCe maFia of 'aCe maFia Records TM

27 Sep 20:00 - 28 Sep 00:00 27 Sep 20:00 - 28 Sep 00:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
EML 'aCe maFia of 'aCe maFia Records TM http:/www.reverbnation.com/emlacemafiaofacemafiarecordstm Tickets: 6...   More info

Anatomy Trains in Structure & Function Budapest Hungary

28 Sep 09:00 - 01 Oct 17:30 28 Sep 09:00 - 01 Oct 17:30 - Kumanovo Kumanovo
Budapest Hungary Budapest Hungary
Speaker: Ari-Pekka Lindberg Date: 28/29/30 September & 01October 2017 Venue: TBC City: Budapest Country: Hungary Price: €580 Contact: Ivan Szilagyi or Viola Varga...   More info

Freedom through Self-Awareness & Expression Macedonia Retreat

28 Sep 09:00 - 02 Oct 21:00 28 Sep 09:00 - 02 Oct 21:00 - Ohrid Ohrid
Ohrid Ohrid
Are you tired of playing small? Of covering up who you truly are in order you fit it? Would you like to gain deeper awareness into yourself, and to express who you are...   More info

Izvedeni finansijski instrumenti u bankarskoj praksi

28 Sep 09:00 - 29 Sep 15:00 28 Sep 09:00 - 29 Sep 15:00 - Skopje Skopje
Stopanska Komora na Makedonija Stopanska Komora na Makedonija
Cilj seminara je da učesnike upozna sa različitim vrstama finansijskih derivata, koje mogu banke efikasno upotrebiti za štitenje svojih izloženosti, a isto tako da ih nude i...   More info

Бизнис Академија за Млади 2017/2018

28 Sep 12:00 - 16:00 28 Sep 12:00 - 16:00 - Skopje Skopje
CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија
Франклин Рузвелт рекол Не можеме секогаш да изградиме иднина за нашите млади, но можеме да ги изградиме нашите млади за да ја креираат иднината . Доколку сакате искуство во подго   More info

ПочниСоВодно - closing party

28 Sep 18:00 - 22:30 28 Sep 18:00 - 22:30 - Vodno Vodno
Vodno, Sopište, Macedonia Vodno, Sopište, Macedonia
Време е да ја затвориме сезона 1. Направивме се што можевме да ве качиме на врвот на Водно оваа сезона. Се потрудивме да ве оставиме во кондиција, за периодот што следи. Овој четв   More info

Медитација "360 степени" - Моханџи Македонија

28 Sep 20:00 - 22:00 28 Sep 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
SINO - СИНО SINO - СИНО
Моханџи Македонија ве поканува на Медитација 360 степени овој четврток од 20:00 часот во Центар СИНО. Медитацијата ја води преку аудио запис духовниот учител Моханџи, а трае час...   More info

Научна конференција на млади правници и практичари

29 Sep 14:00 - 01 Oct 17:00 29 Sep 14:00 - 01 Oct 17:00 - Negotino Negotino
Hotel Park Negotino Hotel Park Negotino
Почитувани, Iuridica Prima Ве поканува да учествувате на научна конференција на млади правници и практичари на тема: DE LEGE FERENDA: Правото и неговата примена какви би требало   More info

MOCPA 2017

29 Sep 14:00 - 01 Oct 14:00 29 Sep 14:00 - 01 Oct 14:00 - Prilep Prilep
Prilep Prilep
MOCPA 2017 will be held from friday 29 September till sunday 1 October 2017, in the surroundings of Prilep, with every day a different discipline. First there will be a sprint...   More info

Natasa Bekvalac @Summer Club Space

29 Sep 23:00 - 30 Sep 04:00 29 Sep 23:00 - 30 Sep 04:00 - Kumanovo Kumanovo
Summer Club Space Kumanovo Summer Club Space Kumanovo
Огромна чест и задоволство ни е да ви го најавиме спектакуларниот концерт на балканската мега ѕвезда Наташа Беквалац !!! Влез 200 денари. Инфoрмации и резервации: Филип Атанасов...   More info

Unicornflashmob Republic of Macedonia

30 Sep 14:00 - 22:00 30 Sep 14:00 - 22:00 - Ohrid Ohrid
Macedonia, Republic of Macedonia, Republic of
How can I join in? 1. get your ticket on www.unicornflashmob.com 2.The exact location is still a secret We'll inform you about the exact location shortly before Discover our...   More info

Мотивациски Викенд 4

30 Sep 16:00 - 01 Oct 20:00 30 Sep 16:00 - 01 Oct 20:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Она што во март 2014 започна како иницијатива на 6 волонтери на Младите можат, продолжи како концепт наречен Мотивациски викенд! Со гордост го претставуваме четвртиот по ред нас   More info

Јавните услуги: Иднината

30 Sep 19:00 - 21:00 30 Sep 19:00 - 21:00 - Skopje Skopje
Social Innovation Hub Skopje Social Innovation Hub Skopje
Аплицирај на: https:/goo.gl/forms/nLS3bvNGwCOwgC623 Капацитет: 30 учесници Краен рок: 27.09.2017, 12:00, пладне. Првото нешто кое ви паѓа на ум кога ќе се спомене јавен секто   More info

Avec l'amour во Струга

30 Sep 20:00 - 21:20 30 Sep 20:00 - 21:20 - Struga Struga
N.U. Centar za kultura "Braka Miladinovci" - Struga N.U. Centar za kultura "Braka Miladinovci" - Struga
Со големо задоволство ви најавуваме дека на 30.09. Сабота со почеток од 20:00 часот во големата сала од центарот за култура ке имаме можност да проследиме проекција на македонскио   More info

Repetitor I Sethstat & Mirko Popov во Струга

30 Sep 21:00 - 01 Oct 05:00 30 Sep 21:00 - 01 Oct 05:00 - Struga Struga
N.U. Centar za kultura "Braka Miladinovci" - Struga N.U. Centar za kultura "Braka Miladinovci" - Struga
Репетитор се без сомнение, еден од највозбудливите концертни бендови во Европа со 3 интензивни европски турнеи позади себе и настапи на фестивали како: Sziget, Exit, Eurosonic...   More info

One Love Tour - Skopje

30 Sep 21:00 - 01 Oct 04:00 30 Sep 21:00 - 01 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Skopski Saem Skopski Saem
Ви ја претставуваме One Love турнејата! Скопје ќе биде дел од најголемата Македонско-Бугарска фестивалска турнеја OneLoveTour, настанот ќе се одржи на 30-ти септември во Хала-5...   More info

Crveni Karton и Kaktus во Rock Club Shadows!

30 Sep 23:30 - 01 Oct 04:00 30 Sep 23:30 - 01 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Rock Club Shadows Rock Club Shadows
Crveni Karton доаѓаат во Rock Club Shadows! Одлична музика и незаборавна забава се неизбежни! Локална поддршка: Кактус Старт: 23:30 Влез: 100ден Keep rocking on...   More info

Pre-acceleration program 2.0

01 Oct 10:00 - 14 Oct 13:00 01 Oct 10:00 - 14 Oct 13:00 - Skopje Skopje
Seavus Incubator Seavus Incubator
Seavus Incubator announces the second edition of the pre-acceleration program for IT startups! It is an intense and structured program with goal to provide knowledge and...   More info

Business Run 2017

01 Oct 10:00 - 12:00 01 Oct 10:00 - 12:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
BUSINESS RUN 2017 Team Building Relay 4 x 2KM Тим-билдинг штафета 4 х 2КМ :: Инфо за трката Опис: Штафетна трка во трчање 4 х 2000 метри за компаниски тимови Датум: 1 октомври...   More info

Car Show No 3

01 Oct 11:00 - 23:00 01 Oct 11:00 - 23:00 - Kumanovo Kumanovo
Sportski Aerodrom Adzi Tepe - Kumanovo Sportski Aerodrom Adzi Tepe - Kumanovo
Сите кои сакаат да се пријават за учество на изложбата може да не контактираат во порака на страната Car Club Kumanovo со оставање на основни податоци од возилото марка , модел,   More info

ONE MORE TRY

01 Oct 11:00 - 22:00 01 Oct 11:00 - 22:00 - Skopje Skopje
ONE MORE TRY ONE MORE TRY
ONE MORE TRY skateboarding mayhem All skateboarders welcome! When: Sunday, 01 October 2017 Where: Skopje Program: 11:00 14:00 MNT (Mother Theresa Square https:/goo.gl/maps...   More info

Social Innovators Conference 2017

02 Oct 09:30 - 17:30 02 Oct 09:30 - 17:30 - Skopje Skopje
Младински Културен Центар Младински Културен Центар
In 2016, the 1st Social Innovators Conference was launched in Skopje, inspired by the idea that social innovation can bring positive inspiration and transformation to a community...   More info

Asanas and Meditation Yoga Course for Beginners, in English

02 Oct 17:00 - 18:15 02 Oct 17:00 - 18:15 - Skopje Skopje
108 Yoga House 108 Yoga House
This course will go along with you to teach you the different asanas postures and some simple meditation techniques. The course is divided into three levels, each level includes...   More info

Свечено отворање на фестивалот Ин Виница Веритас 2017

02 Oct 18:30 - 20:00 02 Oct 18:30 - 20:00 - Vinica Vinica
Dom Na Kultura Vinica Dom Na Kultura Vinica
Изложба на портрет карикатури на светски познатиот карикатурист Иваило Цветков, Р.Бугарија...   More info

Ин Виница Веритас 2017 - Аматери -

02 Oct 20:00 - 21:30 02 Oct 20:00 - 21:30 - Vinica Vinica
Dom Na Kultura Vinica Dom Na Kultura Vinica
Позориште Бора Станковиќ Врање, Р. Србија Аматери автор Боривој Радаковиќ адаптација и режија Андреа Ада Лазиќ сценски движења Кренаре Невзати Кери костим и дизајн на сцена...   More info

Ин Виница Веритас 2017 - Првин ќе ме земеш, после ќе ме -

03 Oct 20:00 - 21:30 03 Oct 20:00 - 21:30 - Vinica Vinica
Dom Na Kultura Vinica Dom Na Kultura Vinica
Театар Крик, Скопје, комедија ПРВИН ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ, ПОСЛЕ ЌЕ МЕ ... режија Ѓорѓи Ризевски костими Елена Лука сценографија Роберт Ристов актери Роберт Ристов, Мими Ристова и Дарко...   More info

Grai, SatanaKozel и Harkem во Скопје!

03 Oct 20:00 - 04 Oct 01:00 03 Oct 20:00 - 04 Oct 01:00 - Skopje Skopje
Rock Club Shadows Rock Club Shadows
Руските фолк метал групи Грај, Сатанакозел и Анабиоз во Скопје! Со огромно задоволство сакаме да ви претставиме концерт не на еден руски фолк метал бенд. Не ни на два руски фолк...   More info

Sustainable Forestry: Fact or Fiction?

04 Oct 00:00 - 06 Oct 14:00 04 Oct 00:00 - 06 Oct 14:00 - Skopje Skopje
UKiM Faculty of Forestry in Skopje UKiM Faculty of Forestry in Skopje
Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, Faculty of Forestry in Skopje has the pleasure to invite you to participate at the International Scientific Conference Sustainable...   More info

Утрински Таи Чи Чуан и Чи Гонг со Валентина Манева

04 Oct 10:00 - 13 Oct 12:00 04 Oct 10:00 - 13 Oct 12:00 - Skopje Skopje
SINO - СИНО SINO - СИНО
Таи Чи Чуан и Чи Гонг наутро, со Валентина Манева, сертифициран инструктор по Таи Чи. Термини: среда и петок од 09:30 до 11:30 Контакт: Тина Манева, тел. 070 601 361, емаил...   More info

Taste of Portugal

04 Oct 20:00 - 23:30 04 Oct 20:00 - 23:30 - Skopje Skopje
Public Room Public Room
Please find English version below... И оваа есен продолжуваме со гастрономски уживања од најубавите земји низ светот! Октомвриски, ја откриваме Португалија и традиционалните   More info

Ин Виница Веритас 2017 - Аналфабет -

04 Oct 20:00 - 21:30 04 Oct 20:00 - 21:30 - Vinica Vinica
Dom Na Kultura Vinica Dom Na Kultura Vinica
НУЦК Григор Прличев Народен театар Охрид Аналфабет според Бранислав Нушиќ режисер Ѓорѓи Ризески играат : Горан Стојаноски Максим Благадуша Никола Тодороски Митре П. Клатипатлак...   More info

Nutricon 2017

05 Oct 09:00 - 07 Oct 16:00 05 Oct 09:00 - 07 Oct 16:00 - Skopje Skopje
Консалтинг и тренинг центар КЛУЧ (Consulting & Training Center KEY) Консалтинг и тренинг центар КЛУЧ (Consulting & Training Center KEY)
NUTRICON 2017, will take place in Skopje, Republic of Macedonia from 05 to 07 October 2017. NUTRICON 2017 is dedicated to: Food Quality and Safety, Health and Nutrition (see: http...   More info

Innovation - from Spark to Light

05 Oct 17:30 - 20:30 05 Oct 17:30 - 20:30 - Skopje Skopje
City Hall CENTER City Hall CENTER
What is innovation in today’s fast moving world of technology? To what extent do we really bring innovation in our day-to-day work? Have you ever wondered what the technology...   More info

Изложба - Мери Л. Метјус и Американското училиште за девојки во

05 Oct 18:00 - 21:00 05 Oct 18:00 - 21:00 - Bitola Bitola
Музеј Битола Музеј Битола
Изложба Мери Л. Метјус и Американското училиште за девојки во Битола 1888 1920 Место: НУ Завод и Mузеј Битола мала сала Време: 5 октомври 2017 18:00 ч За изложбата Пеги Хенсон...   More info

Ин Виница Веритас 2017 - Синиот портокал -

05 Oct 20:00 - 21:30 05 Oct 20:00 - 21:30 - Vinica Vinica
Dom Na Kultura Vinica Dom Na Kultura Vinica
Театар Џинот Велес -Синиот портокал текст : Џо Пенхол режија Александар Ивановски драматургија Катерина Момева сценографија Филип Коруновски автор на музика Сашко Костов актери...   More info

Питијада - 2017

06 Oct 08:00 - 08 Oct 02:00 06 Oct 08:00 - 08 Oct 02:00 - Veles Veles
Epicentrum-Veles Epicentrum-Veles
Ве покануваме на пита Пастрмајлиа и чаша вино во Велес на 06,07 и 08.10.2017 година... Како и секогаш ќе има многу познати групи и пеачи а главна ѕвезда е Здравко Чолиќ...   More info

„Велешка питијада 2017" - 6, 7 и 8 октомври

06 Oct 10:00 - 08 Oct 00:00 06 Oct 10:00 - 08 Oct 00:00 - Veles Veles
Општина Велес Општина Велес
ПРОГРАМА ЗА ВЕЛЕШКА ПИТИЈАДА 2017 ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР 06.10.2017 год. петок 17:00 18:00 ОЈУДГ Димче Мирчев , БС Анабела и БС Црни Мачиња 18:00 Свечено отворање 18:30 19:00...   More info

Magnetic Nail Acadеmy претставува e-manicure со Kateryna Gonchar

06 Oct 10:00 - 07 Oct 16:00 06 Oct 10:00 - 07 Oct 16:00 - Prilep Prilep
Hotel Belvedere Ohrid Hotel Belvedere Ohrid
Во текот на дводневниот семинар , кој што ќе го води исклучително талентираната, интернационална едукаторка од Украина Kateryna Gonchar, ќе имате можност да ја научите револуционе   More info

ТОСКА / TOSCA - Giacomo Puccini

06 Oct 20:00 - 23:00 06 Oct 20:00 - 23:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
Џакомо Пучини ТОСКА 06.10.2017 20.00 Диригент: Бисера Чадловска Асс. диригент: Катерина Стојковска Режисер: Огњан Драганов (Бугарија) Асс. режисер: Трајко Јордановски Сценограф...   More info

CECA - 6ti Oktomvri Sportska Sala Kumanovo

06 Oct 20:00 - 07 Oct 00:00 06 Oct 20:00 - 07 Oct 00:00 - Kumanovo Kumanovo
Спортска Сала Куманово Спортска Сала Куманово
Ви го најавуваме најголемиот и најспектакуларниот концерт до сега во Куманово. За прв пат кај нас мега популарната балканска ѕвезда која ги руши рекордите на посетеност на сите...   More info

Belasitsa Sky Run

07 Oct 06:00 - 23:59 07 Oct 06:00 - 23:59 - Smolare Smolare
Smolare, Novo Selo, Macedonia Smolare, Novo Selo, Macedonia
Belasitsa Sky Run e състезание по планинско бягане, което преминава по билото на една от планините с най-красиви панорами на Балканския полуостров. По време на събитието учас   More info

Обука за Учители по Јога за 200 саати според Јога Alliance®

07 Oct 08:00 - 08 Oct 18:00 07 Oct 08:00 - 08 Oct 18:00 - Skopje Skopje
Inside Yoga Inside Yoga
Inside Yoga започнува со уписи на втора генерација учители по јога според стандардите на Yoga Alliance. Смачено ви е од вашата 9 до 5 работа? Јогата е голем дел од вашето секој   More info

Born 2 Run: Macedonia - Kumanovo Edition

07 Oct 09:00 - 13:00 07 Oct 09:00 - 13:00 - Kumanovo Kumanovo
Kumanovo Kumanovo
Born 2 Run: Maqedoni Kumanovë është maratona e tretë nga tre maratonat e planifikuara që do të mbahen në Maqedoninë verilindore. Maratona do të jetë në dy pjesë, njëra 10KM dhe...   More info

Damon Starter in office course

07 Oct 09:00 - 08 Oct 15:00 07 Oct 09:00 - 08 Oct 15:00 - Skopje Skopje
Веледрогерија & Едукативен центар ОРТО ДЕНТА ЕС Веледрогерија & Едукативен центар ОРТО ДЕНТА ЕС
Почитувани колеги, Времето на конвенционалната терапија изминува...Овозможете им на Вашите пациенти третман без рецидиви, скоро неекстракционен, со биолошки благи сили и сето тоа...   More info

Љубов и партнерски релации

07 Oct 10:00 - 18:00 07 Oct 10:00 - 18:00 - Skopje Skopje
Психолошко катче Психолошко катче
За љубовта и саканата личност правиме многу, го остваруваме невозможното, и спремни сме на големи жртви. Исто така, понекогаш се претвораме во сурови чудовишта или луѓе без своја...   More info

Дводневна работилница по метода на Лујза Хеј

07 Oct 10:00 - 08 Oct 18:00 07 Oct 10:00 - 08 Oct 18:00 - Skopje Skopje
TCC Grand Plaza TCC Grand Plaza
Оваа моќна дводневна програма креирана од Лујза Хеј ќе ви пружи знаење, разбирање, ослободување од старите модели и инспирација да создадете нов живот. Работејќи на сите аспекти о   More info

Кружна трка СКОПЈЕ круг 2017

07 Oct 13:00 - 08 Oct 17:00 07 Oct 13:00 - 08 Oct 17:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Кружна трка Скопје круг 07/08.10.2017 ОРГАНИЗАТОР: АКК Примо...   More info

”Retro Elektro” 25 Години од Техно Музиката во Македонија

07 Oct 21:00 - 08 Oct 04:00 07 Oct 21:00 - 08 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Метрополис арена Метрополис арена
Сабота (07 октомври) Метропoлис Арена во Скопје од 21 часот ќе ги отвори вратите за сите љубители кои сакаат да учествуваат во одбележувањето на 25 годишнината од првата техно...   More info

Koncert Zdravka Čolića

07 Oct 22:00 - 08 Oct 02:00 07 Oct 22:00 - 08 Oct 02:00 - Veles Veles
Veles, Macedonia Veles, Macedonia
Koncert Zdravka Čolića povodom manifestacije. : Pitijada u Velesu, Makedonija! 7.10.2017...   More info

Жута Минута, Комунална Хигиена и Прв Ред во Rock Club Shadows!

07 Oct 23:00 - 08 Oct 04:00 07 Oct 23:00 - 08 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Rock Club Shadows Rock Club Shadows
Svi dok spavaju, Zuta Minuta vo Shadows buku stvaraju! Повелете на целовечерно мастење! Локална поддршка: Комунална Хигиена и Прв Ред Старт: 23:00 Влез: 100ден Keep rocking on...   More info

JUNO REACTOR, SPIRIT ARCHITECT, DJANTRIX @ Борис Трајковски

07 Oct 23:00 - 08 Oct 06:00 07 Oct 23:00 - 08 Oct 06:00 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
SUN Production веќе традиционално сезоната журки на затворено ја започнува во ноќта кога градот убав не спие!!! И оваа Бела Ноќ Ве каниме на еден навистина специјален настан, зае   More info

Classic car show- Veles 2017

08 Oct 10:00 - 15:00 08 Oct 10:00 - 15:00 - Veles Veles
Veles, Macedonia Veles, Macedonia
Втора изложба на класични автомобили во Велес.Изложбата е дел од програмата на Велешка питијада 2017 и истата ќе се одржи кај новиот кружен тек на ул.Благој Ѓорев-Велес Пријавете...   More info

Bir Başkadır Balkanlar

08 Oct 23:59 - 17 Oct 23:59 08 Oct 23:59 - 17 Oct 23:59 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
MAKEDONYA KOSOVA SIRBİSTAN BOSNA HERSEK HIRVATİSTAN KARADAĞ ARNAVUTLUK YUNANİSTAN Üsküp(2)-Belgrad(1)-Saraybosna(1)-Tribenje(1) Budva(1)-Ohrid(1)-Selanik(1) 1.Gün 08 Ekim 2017...   More info

Свечен МАРШ (Папрадиште-Чеплес-Долна Бабина Дупка)

11 Oct 09:00 - 18:00 11 Oct 09:00 - 18:00 - Veles Veles
Планинарскиот дом Папрадиште/Mountain House Papradiste Планинарскиот дом Папрадиште/Mountain House Papradiste
На 11 октомври, 2017(среда, државен празник)ЕГ Грин Пауер со своите пријатели организираат еднодневен марш Папрадиште-Чеплес-Долна Бабина Дупка на кој ќе се изврши свечено пос   More info

Tuning Car Show Prilep - 2017

11 Oct 10:00 - 15:00 11 Oct 10:00 - 15:00 - Prilep Prilep
Prilep Prilep
  More info

IEEEXtreme 11.0

14 Oct 02:00 - 15 Oct 02:00 14 Oct 02:00 - 15 Oct 02:00 - Skopje Skopje
Netcetera Netcetera
IEEExtreme 11.0 е глоблен натпревар каде што тимови составени од IEEE членови (студенти) се натпреваруваат во 24-часовен програмерски хакатон во решавање на проблеми. Надгледуван...   More info

Ημερήσια εκδρομή στα Μπίτολα

14 Oct 07:00 - 21:00 14 Oct 07:00 - 21:00 - Bitola Bitola
Bitola Bitola
Ημερήσια εκδρομή στα Μπίτολα Ημερομηνία: Σάββατο 14 Οκτωβρίου Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Γιαννιτσών (07:00) ΚΤΕΛ Σκύδρας (07:30) ΚΤΕΛ Έδεσσας (07:45) Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Πληροφορίε   More info

Едукативен семинар пристап до генерација Z и генерација ALPHA

14 Oct 09:00 - 15:00 14 Oct 09:00 - 15:00 - Skopje Skopje
Faculty of Philosophy - Skopje Faculty of Philosophy - Skopje
Почитувани, Здружението за дислексија АЈНШТАЈН во соработка со Здружението Brain Genius Kids ја имаат честа да ве поканат на првиот едукативен семинар пристап до генерација Z и...   More info

Jeet Kune Do Seminar with GM Yordanov

14 Oct 11:00 - 16:00 14 Oct 11:00 - 16:00 - Skopje Skopje
The Strongest - Macedonia The Strongest - Macedonia
Jeet Kune Do Seminar with GM Ljubomir Jordanov -5 hours seminar with Grand Master Yordanov -JKD kickboxing with partner and focus mitts -JKD 5 ways of attack -JKD Kickboxing to...   More info

Пречек на 6000 исселени делчевчани

14 Oct 19:00 - 16 Oct 10:00 14 Oct 19:00 - 16 Oct 10:00 - Delcevo Delcevo
Delcevo Delcevo
По падот на режимот и враќање на слободата и животот во Македонија, се очекува враќање на сите 6000 исселени делчевчани во родниот град. За таа цел организираме достоен пречек, со...   More info

ATB во Скопје - Арена Борис Трајковски

14 Oct 21:00 - 15 Oct 04:00 14 Oct 21:00 - 15 Oct 04:00 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
АТВ е едно од највлијателните имиња во светот на денс музиката кое повеќе од 15 години е предводник на светската електронска сцена.Секогаш во врвот на листата на ДЈ МАГ АТВ не...   More info

Град Скопие и каньона на р. Треска и язовир Матка

15 Oct 06:00 - 22:00 15 Oct 06:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Бус Перник Ви кани на еднодневна екскурзия до град Скопие и каньона на р. Треска и язовир Матка. Скопие е столица и най-голям град на Република Македония с население около 506 926...   More info

Sting Skopje Εκδρομή με το dailytrips.gr

15 Oct 11:00 - 23:59 15 Oct 11:00 - 23:59 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
Εκδρομή για την συναυλία του STING Σκόπια 15/10/17 ARENA BORIS TRAJKOVSKI Το dailytrips.gr διοργανώνει εκδρομή μεταφορά με πούλμαν στην συναυλία του Sting που θα πραγματοποιηθεί...   More info

STING во Скопје @15.10.2017

15 Oct 20:00 - 22:30 15 Oct 20:00 - 22:30 - Skopje Skopje
Boris Trajkovski Sports Center Boris Trajkovski Sports Center
STING ДОАЃА ВО СКОПЈЕ!!! Драги пријатели, Со големо задоволство Ве информираме дека на Македонија ќе и` се случи најголемиот концерт во нејзината досегашна историја! Во рамките...   More info

World Congress on Natural Products Chemistry and Research

16 Oct 15:00 - 18 Oct 18:00 16 Oct 15:00 - 18 Oct 18:00 - Kumanovo Kumanovo
Budapest Hungary Budapest Hungary
  More info

Academy for 3D Game Design

16 Oct 17:00 - 20:00 16 Oct 17:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Seavus Education and Development Center Seavus Education and Development Center
New Program! Academy for 3D GAME DESIGN! ____________________________________________________ Academy for 3D Game Design combines technical knowledge and artistic skill to...   More info

Academy for Computer Networks

16 Oct 17:00 - 20:00 16 Oct 17:00 - 20:00 - Skopje Skopje
Alexandria Alexandria
NETWORK ENGINEER (GENERATION 2017/18) Guaranteed employment for the best student!! ___________________________________________________ This curriculum is focused on theoretical...   More info

Академија за Визуелни Уметности

16 Oct 17:30 - 20:00 16 Oct 17:30 - 20:00 - Skopje Skopje
Seavus Education and Development Center Seavus Education and Development Center
АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ ___________________________________ ПРОГРАМА: СЕМЕСТАР I 240 часа ФИЛОЗОФИЈА Стефан Сидовски Сидо ФОТОГРАФИЈА Дејан Џолев ИЛУСТРАЦИЈА АDOBE...   More info

Giffoni Macedonia 5th edition

18 Oct 09:00 - 23 Oct 21:00 18 Oct 09:00 - 23 Oct 21:00 - Skopje Skopje
МКЦ МКЦ
Пријавете се: -за учесници во меѓународното жири на www.goo.gl/nFJe7x -за волонтери на www.goo.gl...   More info

Балетски триптих на Ицик Галили (Израел) - Премиера

18 Oct 20:00 - 22:00 18 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
18.10.2017 ПРЕМИЕРА 24.10.2017 РЕПРИЗА Балетски триптих на ИЦИК ГАЛИЛИ (Израел) Агонија на срцето Ицик Галили Софата Ицик Галили Лудница ( Песна над песните ) Сташа Зуровац...   More info

Навиваме и мезиме

19 Oct 19:00 19 Oct 19:00 - Skopje Skopje
Restoran Chalgija-Ресторан Чалгија Restoran Chalgija-Ресторан Чалгија
Вардареее Варда   More info

Macedonian Philharmonic Orchestra/Alexei Ogrintchouk

19 Oct 20:00 - 22:00 19 Oct 20:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
J.S. Bach Concerto in D minor, BWV...   More info

Hairy doet Macedonie

20 Oct 20:00 - 22 Oct 02:00 20 Oct 20:00 - 22 Oct 02:00 - Skopje Skopje
Skopje Skopje
Dat Hairy doorbreekt in het buitenland was natuurlijk een kwestie van tijd. Dat Macedonie het enige land is met goede smaak is dan wel weer raar. Maar goed..Vrijdag 20 oktober...   More info

ISM 13 of November

21 Oct 09:00 - 22 Oct 21:00 21 Oct 09:00 - 22 Oct 21:00 - Skopje Skopje
Sportski centar "Boris Trajkovski" Sportski centar "Boris Trajkovski"
6th Internataional swimming competition 13 of...   More info

Мотивациска Работилница - Разбуди ја љубовта кон себеси

21 Oct 19:00 - 22:00 21 Oct 19:00 - 22:00 - Skopje Skopje
Ars Lucida - Coaching & Training Ars Lucida - Coaching & Training
Драги мои, На ден 21.10.2017 (сабота) со почеток од 19ч ќе ја одржам мојата следна Вортекс Мотивациска Работилница за самодоверба и љубов кон себеси под наслов ,,Разбуди ја   More info

Galoski at Ti Amo

21 Oct 22:00 - 22 Oct 01:00 21 Oct 22:00 - 22 Oct 01:00 - Radovis Radovis
TI-AMO TI-AMO
Follow Galoski on https:/www.instagram.com...   More info

Семинар за БЏЏ со Бенедикт Шотофер

22 Oct 12:00 - 16:00 22 Oct 12:00 - 16:00 - Bitol Bitol
Bitol, Bitola, Macedonia Bitol, Bitola, Macedonia
Семинар во НКБ на германскиот мајстор Бенедикт Шотофер или познат како Бен кој е носител на црн појас Џудо ,црн појас БЏЏ ,head coach на Munich MMA која брои преку 200 регистри   More info


© 2017 Siguez